Min livsresa

 


 

Knyttet i Wij by
Här kommer en kort sammanfattning av min hälsoresa:

Jag har hela livet haft ont i kroppen. Min mage och rygg har sedan barnsben satt många krokben för mig. Jag har varit kvicksilverförgiftad, jag har haft astmatiska symptom, fibromyalgi och svår borrelia med förlamning i armarna, jag har varit utbränd och knappt orkat att gå eller prata, jag har haft trötthetssyndrom och jag har haft svåra svettningar i 18 år med perioder som jag kappt orkat att stå ut med dem. Under en 20-års period hade jag oerhört svårt att sova. Flera år sov jag knappt ingenting. Olika trauman och händelser har också påverkat mig. Idag har jag bearbetat och fått förståelse för de flesta av dessa symptom och händelser så att de inte längre påverkar min hälsa negativt.

Jag har besökt vanlig sjukvård från det att jag var liten utan något resultat till förbättring.

Det ena symptomet efter det andra började att dyka upp och jag fick många olika mediciner för alla dessa symptom. När jag fick diagnosen fibromyalgi, var jag så trött att jag knappt orkade att gå eller att prata. Att knappt orka att prata med sina barn var det svåraste att ta. Jag funderade på att ta mitt liv. Jag tror inte att det var en enda person förutom någon terapeut som förstod hur dåligt jag mådde. Det syntes ju inte utanpå. Armen var inte bruten, men själen och min kropp jobbade inte tillsammans och åt samma håll. Jag märker att när jag berättar om det idag tror människor fortfarande inte på mig, eftersom jag var tvungen att visa mig starkare än jag egentligen var för att vardagen skulle fungera.

Det kom som en chock när jag fick höra att jag inte skulle bli frisk, för fibromyalgi var en kronisk sjukdom som man inte blir frisk från. Men innerst inne trodde jag inte på de orden.

Jag har hela livet kämpat och en kamp för Livet började nu. I och med att jag fick höra att jag inte skulle bli frisk började jag att leta efter andra alternativ än vanlig sjukvård, för hoppet är ju det sista som överger människan sägs det. När jag kom i kontakt med alternativ medicin och alternativa terapeuter började äntligen en förbättring att ske.

Flera människor har funnits för att stötta mig och hjälpa mig att bygga upp kroppen med naturlig näring som kroppen består av och med utrensningar.  När jag började att sova på nätterna kunde jag se en strimma av hopp.

Jag har rensat kroppen från tungmetaller, bakerier, virus mfl som jag har dragit på mig för att jag ätit sådant jag inte tålt sedan jag var liten. Tex så tål jag inte casein (mjölkprotein) vilket finns i alla mjölkprodukter, senare har jag också förstått att jag inte tål de flesta ceralier, förmodligen är jag glutenintolerant.  Bla kvicksilver går över från mamma till barnet. Kvicksilver och aluminium finns i de flesta vacciner. Med hjälp av näringstillskott och örter har jag sakta stärkt upp min kropp som då fått tillfälle att börja rensa sig från alla dessa gifter. Jag har bearbetat negativa känslor av händelser som blockerat min energi och då speciellt från tidig ålder. 

Eftersom jag själv fick hjälp av en kinesiolog och annan alternativ medicin har jag utbildat mig till Kinesiolog, Psykopraktor och Akupraktor under en 6 års-period på halvtid. Under tiden blev jag på köpet friskare och friskare. Därutöver har jag varit på seminarier och kortare utbildnigar inom kost och näring samt läst mycket på egen hand eftersom mitt intresse är stort för dessa ämnen. Även inom slagruteförbundet har jag lärt mig mycket om hälsa och att rensa från negativa energier på platser och i hemmet mm

Idag lever jag mer i nuet och förstår vem jag är och lyssnar på vad min kropp och själ önskar.

Min önskan är att alternativ medicin och konvensionell medicin möts och gör vad respektive är bäst på. För båda behövs. En bra integrerad medicin skulle kunna vara att alternativa terapeuter förebygger och hjälper klienter före och efter tex en operation. Det finns mycket mer vi skulle kunna hjälpa varandra med för att få ner kostnaderna för hälsovård och för att många skulle må så mycket bättre.